Com fer privada una cronologia de Facebook

Mantenir una imatge pública professional sovint significa controlar l'accés a informació privada a la vostra cronologia de Facebook. Per defecte, la vostra cronologia de Facebook i tota la vostra informació són públiques. Però si esteu disposat a navegar pel laberint de configuració de privadesa de Facebook, podeu amagar gairebé tota la vostra cronologia a tothom menys als vostres amics. L'únic que no podeu amagar és el vostre nom de Facebook i la vostra foto de perfil.

1

Feu clic a la icona en forma d'engranatge de la barra d'eines de Facebook i, a continuació, seleccioneu "Configuració de privadesa" per obrir la pàgina Eines i configuració de privadesa.

2

Feu clic a l'enllaç "Edita" que hi ha al costat de "Qui pot veure les vostres publicacions futures?" Per canviar qui pot veure les publicacions futures que feu. Activeu el menú desplegable i seleccioneu "Amics", "Només jo" o "Personalitzat". L'opció "Amics" permet que només les persones de la vostra llista d'amics puguin veure les vostres publicacions de la cronologia. L'opció "Només jo" amaga les vostres publicacions de tothom, fins i tot dels vostres amics, mentre que l'opció "Personalitzada" us permet especificar quins amics poden veure les vostres publicacions.

3

Feu clic a l'enllaç "Limita les publicacions anteriors" per canviar la configuració de privadesa de les publicacions antigues de la vostra cronologia. Feu clic al botó "Limita les publicacions antigues" a la finestra emergent i, a continuació, feu clic a "Confirma" per fer que només els amics puguin veure les publicacions.

4

Feu clic a la pestanya "Cronologia i etiquetatge" de la barra lateral esquerra per canviar qui pot veure les publicacions dels vostres amics a la vostra cronologia. Feu clic als enllaços "Edita" que hi ha al costat de "Qui pot veure publicacions a les quals heu estat etiquetats a la vostra cronologia" i "Qui pot veure les publicacions d'altres usuaris a la vostra cronologia" i canvieu els dos paràmetres a "Amics", "Només a mi" o "Personalitzat", segons les vostres preferències.

5

Canvieu a la pàgina de cronologia per començar a ocultar altra informació de la vista pública. Feu clic al botó "Actualitza informació" per mostrar les diferents categories d'informació personal a la secció Quant a, com ara el vostre empresari, l'educació, les relacions i la informació de contacte. Feu clic al botó "Edita" de cada categoria i, a continuació, canvieu la configuració de privadesa de cada element.

6

Desplaceu-vos cap avall per totes les altres seccions que es mostren a la pàgina, com ara Fotos, Amics, M'agrada, Llibres i Pel·lícules. A cada secció, feu clic a la icona en forma de llapis i seleccioneu "Edita privadesa" al menú desplegable i, a continuació, canvieu la configuració de privadesa al vostre gust. A la secció Fotos, heu de seleccionar l'enllaç "Àlbums" i, a continuació, ajustar la privadesa de cada àlbum. Les seccions de Places i Notes no tenen una opció "Edita la privadesa", però podeu triar "Amaga la secció" per eliminar-les de la vostra cronologia.