Podeu compartir documents si l'altra persona no té Gmail?

L’ús de Google Docs us permet col·laborar amb altres persones en documents en temps real. Això fa que sigui fàcil actualitzar un document de grup i obtenir informació d'altres persones. Quan utilitzeu aquest servei, no cal que envieu el document només a les persones que tinguin comptes de Gmail. Google Docs no es limita als usuaris de Gmail.

Compte de Google

En lloc de ser obligat a tenir un compte de Gmail, els usuaris només necessiten un compte de Google. Els usuaris poden configurar comptes de Google amb qualsevol adreça de correu electrònic. Quan vulgueu configurar un compte de Google, simplement aneu a la pàgina del compte nou i, a continuació, introduïu la vostra adreça de correu electrònic, contrasenya i altra informació personal. Això us permet accedir a qualsevol dels productes que Google ofereix de forma gratuïta, com ara Documents, Adsense i Eines per a administradors web.

Accedint a Google Docs

Després de crear un document a Google Docs, teniu l'autoritat per permetre que altres persones hi accedeixin. Quan aneu a la secció "Comparteix aquest document" de Google Docs, us dóna l'opció d'introduir adreces de correu electrònic. Un cop hàgiu enviat les adreces de correu electrònic, envia un correu electrònic a aquesta persona. Un cop fa clic a l'enllaç del correu electrònic, es dirigeix ​​a la pantalla d'inici de sessió. Necessitarà un compte de Google per accedir al document.

Accés instantani

Tan bon punt la persona que hagi fet clic a l'enllaç inicia la sessió a Google, se la dirigirà al document. En aquest moment, qualsevol persona que hàgiu inclòs al document sigui visible per a aquesta persona. Quan el nou usuari faci un canvi al document, apareixerà a la pantalla mentre el visualitza. Això us permet treballar en un document alhora amb una altra persona sense duplicar cap treball.

Publicació a web

Una altra opció a tenir en compte és publicar el vostre document al web. Amb el programa Google Docs, qualsevol document que creeu es pot publicar fàcilment com qualsevol altra pàgina web. A continuació, simplement doneu l'adreça web a altres persones que vulgueu que la vegin. Quan feu això, els altres usuaris no podran editar el document. Aquesta opció bàsicament crea un lloc web perquè els vostres lectors puguin consultar els vostres documents. Això no requereix accés a Gmail ni tan sols a un compte de Google per veure-ho.