Com esborrar una publicació de Facebook Wall perquè ningú la pugui veure

Si publiqueu alguna cosa a la pàgina del perfil de Facebook que després us penedeixi, podeu suprimir-la. Si algú més us etiqueta en una publicació, podeu desetiquetar-vos i presentar una queixa a Facebook si és abusiva o assetjadora. Si voleu publicar alguna cosa que només vosaltres pugueu veure, o canviar una publicació perquè només la pugueu veure vosaltres, també podeu utilitzar una configuració de privadesa especial que us ho permeti.

Com esborra una publicació de Facebook

Si voleu suprimir una publicació a la vostra cronologia de Facebook, feu clic al botó "..." que hi ha al costat de la publicació. Si feu clic a "Suprimeix", la publicació s'eliminarà de Facebook i ningú, inclòs vosaltres, no el podreu veure. Si la publicació era una foto, el procés és similar. Feu clic a la foto; feu clic al botó "Opcions" i, a continuació, feu clic a "Suprimeix aquesta foto". Podeu fer-ho amb qualsevol material publicat a la vostra cronologia, tant si l’heu publicat com si ho ha fet algú.

Desvincular-se de les publicacions

Si algú més publica alguna cosa i t'hi etiqueta, ja sigui una foto o una publicació de text, no pots suprimir-la perquè no ets tu qui la va crear. Tanmateix, podeu desetiquetar-vos de la publicació. Per fer-ho, feu clic al botó de fletxa cap avall situat al costat de la publicació i, a continuació, feu clic a "Elimina l'etiqueta". Tingueu en compte que si la publicació us menciona o una foto inclou la vostra imatge, és possible que altres persones puguin veure-la i reconèixer el vostre nom o imatge, encara que no hi sigueu etiquetats. Si voleu que la publicació es suprimeixi completament, poseu-vos en contacte amb la persona que la va publicar. No podeu suprimir una publicació de Facebook que algú hagi publicat.

Si la publicació amenaça, assetja o sembla que infringeix les polítiques de Facebook, podeu denunciar-la a Facebook. Per fer-ho, feu clic al menú "..." i, a continuació, feu clic a "Envia comentaris". Podreu omplir un breu formulari que indiqui què passa amb la publicació i per què s’ha d’eliminar.

Utilitzant la configuració de privadesa "Només jo"

Pots publicar alguna cosa a Facebook que només tu puguis veure. Podeu fer-ho si utilitzeu Facebook com una manera de desar fotos que no vulgueu fer públiques o notes per a vosaltres mateixos, o si voleu veure com es veu alguna cosa al lloc i a les aplicacions de Facebook abans de fer-ho públic.

Sigui quin sigui el motiu, podeu triar aquesta opció de configuració quan creeu una publicació nova o actualitzeu la configuració de privadesa en una anterior. Si publiqueu alguna cosa nova, utilitzeu el menú desplegable situat al costat del botó "Publica" per triar un públic per a la vostra publicació. El menú mostrarà per defecte la darrera opció de privadesa que heu utilitzat, que sovint és "Amics" o "Públic".

Si trieu "Amics", només els vostres amics de Facebook poden veure la publicació. Si trieu "Públic", tothom el podrà veure. També podeu crear una llista personalitzada de persones que puguin veure la publicació o triar "Només jo", en aquest cas només podreu veure-la quan hàgiu iniciat la sessió al vostre propi compte de Facebook.

Si ja heu creat la publicació, encara podeu canviar-ne el públic. Hi ha un selector de públic al costat de la marca de temps a la publicació que podeu utilitzar de la mateixa manera que el que s’utilitza en crear una publicació. Tingueu en compte que, si restringiu l’audiència d’una publicació existent o fins i tot suprimiu una publicació de Facebook, és possible que la gent ja l’hagi vist en el moment en què tenia la configuració més permissiva.